DE BÄSTA DÄCKMÄRKENA

Beställ de bästa märkesdäcken online för ditt fordon (bil, lastbil, 4x4...). Välj mellan ett stort utbud av premium- och mellanklassdäck (Michelin, Continental….). Sommardäck, vinterdäck eller åretruntdäck.

Rich text

Däck till både personbil och övriga fordon

På Point S, erbjuder vi dig alla de bästa däckmärkena  till bästa pris . Oavsett om du är intresserad av däck från Contintental, Nokian Tyres, Michelin, Goodyear, Point S eller Yokohama, så kan din Point S-verkstad leverera och montera dina favoritdäck.

Som däckspecialist erbjuder vi ett brett utbud av däck för alla plånböcker, från premiumdäck till billigare och prisvärda alternativ. Många olika däckdimensioner finns också för personbilsdäck, motorcykeldäck, traktordäck, skåpbilsdäck, lastbilsdäck och 4x4-däck.

Oavsett behov och årstid hittar du ett däckmärke som passar dig. För mer information, klicka på önskat däckmärke nedan.

 

UPPTÄCK ALLA VÅRA DÄCKMÄRKEN: So från mellanklass till premium

KAN MAN  MONTERA OLIKA DÄCKMÄRKEN PÅ SAMMA FORDON?

Det finns ingen laglig skyldighet att montera samma däckmärken fram och bak på ditt fordon. Du kan använda olika däckmärken på din bil. Även om det inte spelar någon juridisk roll vilket märke du monterar på din bil rekommenderar vi att du monterar samma märke, storlek, mönster, belastningsindex och hastighetsklass fram och bak för optimal säkerhet och prestanda.

VAD ÄR PREMIUMDÄCK?

Premiumdäck är något dyrare men har gummiblandningar av utmärkt kvalitet som förlänger däckets livslängd. Tillverkare av premiumdäck investerar också mycket i utveckling  och forskning för att kunna erbjuda dig  de bästa däcken och arbetar ständigt med bränsleeffektivitet, prestanda på våta vägar och för att minska bromssträckan.

Du hittar däck från Goodyear, Nokian Tyres,  Michelin och Continental hos en Point S däckverkstad nära dig.

VAD ÄR ETT BRA DÄCKMÄRKE I MELLANKLASSEN?

Däckmärken i mellanklassen är billigare än premiumdäckmärken men erbjuder ändå utmärkta prestanda. De är ett bra alternativ, med en bra balans mellan pris och prestanda. På Point S, kan vi montera följande mellanklassdäck åt dig: Point S däck, Firestone däck, Yokohama däck, och Nokian däck.

RÅD FRÅN VÅRA  POINT S-EXPERTER

HUR VÄLJER DU RÄTT DÄCK TILL DIN BIL?

Att välja rätt däck för just ditt fordon är mycket viktigt eftersom det förbättrar bränsleeffektiviteten, accelerationen, bromssträckan och därmed din säkerhet. Genom att kontrollera din nuvarande uppsättning däck och bilens instruktionsbok kan du få den viktigaste informationen du behöver för att välja de bästa däcken för din bil, t.ex. däckdimension, däckmärke eller tillverkarens namn. Se till att köpa rätt bildäck. Ditt Din lokala verkstad ger dig gärna råd vid behov. 

HUR KÄNNER MAN IGEN DÄCK AV BRA KVALITET?

Däck av bra kvalitet håller längre, är mycket stabila, styr bättre, ger låg ljudnivå och gör att du sparar bränsle.

HUR VÄLJER JAG DÄCKMÄRKE?

Du undrar vilka som är de bästa däckmärkena för en bil? De bästa däcken för ett fordon är de som bäst matchar ditt fordons märke och modell. På sidoväggen på din nuvarande uppsättning däck hittar du ditt nuvarande däckmärke och däckstorlek. I bilens instruktionsbok hittar du också information om vilka däck du behöver till ditt fordon.

HUR LÄNGE HÅLLER HELT NYA DÄCK?

Det beror på ditt sätt att köra, antalet mil du kör per år och vilket däckmärke du använder. Premiumdäck håller sannolikt längre än andra däckmärken. Gummiblandningarna i premiumdäcken har en utmärkt kvalitet och är gjorda för att ge dig en bättre livslängd på däcken. Helt nya däck håller i genomsnitt 32 000 km (framdäck) resp 80 000 km (bakdäck). Märker du att dina däck slits avsevärt fortare än så, ska du så snart som möjligt besöka en däckverkstad nära dig eftersom det kan innbära fara för dig och ditt fordon.

Hitta din Point S-verkstad
Närmast dig