Point S -ett nätverk av däckspecialister och bilverkstäder

Upptäck mer om historien och värderingarna hos det första nätverket i världen av oberoende däckåterförsäljare och bilunderhåll. No stress with Point S!

Rich text

Vår historia

Från att ursprungligen varit en fransk däckhandelsförening som skapades av oberoende affärsföretagare 1971, är Point S idag det största oberoende däckhandelsföretaget i världen.
Det internationella huvudkontoret bildades 2006 och är baserat i Lyon, Frankrike. Företaget heter Point S Development och dess multikulturella team ansvarar för flera uppdrag för nätverket:

 • Fortsätt att utveckla nätverket över hela världen
 • Förhandlingar om avtal om internationellt samarbete med olika leverantörer
 • Förhandlingar med internationella nyckelkunder
 • Skapa och utveckla utbudet av Point S-märkesprodukter
 • Skapa och implementera några supportverktyg i marknadsföring och kommunikation för att hjälpa länderna i sina egna strategier
 • Genomförande och övervakning av gemensamma kvalitetsnormer när det gäller detaljhandel och tjänster
 • Beställa och hantera några marknadsundersökningar och analyser för att hålla en mycket noggrann bild av de olika marknadstrenderna och förutse framtida utvecklingen på marknaden
 • Utveckla nya IT-lösningar inom B2B och B2C och informationssystem
 • Samordna företagspolitiken i de olika Point S-länderna och hjälpa det nationella högkvarteret att dela med sig av sina bästa metoder.

 

Efter att ha utvecklat ett mycket starkt nätverk i Europa har Point S utvidgats till den nordamerikanska kontinenten. Ett nordamerikanskt huvudkontor upprättades 2015 i Boston, Massachussetts för att samordna verksamheten på denna kontinent: Point S North America.

 

Point S i Sverige: Däckhandlare och serviceverkstäder

Point S är världens största oberoende däckkedja. Nu finns Point S representerat i Sverige via 150 verkstäder som du kan lita på att få bästa exprertråd från när det gäller däck och däckservice. Våra återförsäljare kan hjäla dig med allt som har me däck och fälg att göra. Flera av våra verkstäder kan även utföra servicearbeten på ditt fordon. Kontakta din närmatse Point S-återförsäljare för att se vilka tjänster just dom har att erbjuda dig. 

 

Vårt uppdrag

Uppdraget för det internationella huvudkontoret är att försvara nätverkets oberoende och se till att det är lönsamt för alla medlemmar runt om i världen.

För att uppnå detta mål förhandlar de med en intressant inköpspolitik baserad på styrkan i den internationella närvaron. De utvecklar vissa marknadsförings- och kommunikationspolitiska åtgärder för att uppnå en global närvaro i media, vilket ger ett visst starkt försäljningsstöd. De utvecklar även några innovativa lösningar för att fortsätta möta utmaningarna inom bilindustrin. 

 

Våra värderingar

No stress with Point S!

Löftet som erbjuds på varje försäljningsställe inom vårt nätverk är att försöka tillfredsställa våra kunder genom att förhindra dem från stressiga stunder i garaget. Våra experter är där för att ta hand om deras fordon och se till att de är nöjda med den service de tillhandahålls.
Vår styrka är att behålla en mänsklig dimension trots vår internationella närvaro genom att följa de kärnvärden som har varit viktiga för vår framgång:

 • En ambitiös och passionerad anda,
 • Utbyte av bästa praxis,
 • Alltid följa de senaste innovationerna och träna våra lag i enlighet med dessa,
 • En kundorienterad kultur med högsta kvalitetsstandarden.

 

Vår vision

Vi tror att oberoende däckhandlare bara kan överleva och förbli lönsamma och kraftfulla genom att samarbeta , för tillsammans är vi starkare!

Med tanke på industrins utveckling och vår snabbrörliga värld, där förändringar har blivit känna inte bara i däck- och bildelsindustrin utan även genom distributionen på varje kontinent, arbetar vi verkligen hårt för att bygga ett starkt nätverk där medlemmarna dra nytta av synergierna och en global makt.

Succén för Point S affärsmodell är och kommer att förbli resultatet av vår förmåga att uppnå rätt balans mellan våra återförsäljares oberoende och intresset för hela koncernen.

Om du vill lära dig mer om vårt internationella nätverk, vänligen besök Point S Development hemsida.

Hitta din Point S-verkstad
Närmast dig