Yokohamadäck hos din Point S-återförsäljare

Rich text

Berättelsen om Yokohama

Yokohama är ett japanskt tillverkningsföretag med globala intressen inom däckindustrin som står för ca. 80 % av deras totala verksamhet. Förutom däck tillverkar Yokohama även produkter till exempel marin- och rymdindustrin och golfindustrin. Företaget grundades i staden Yokohama 1917. Mer information om företagets historia och utveckling finns att läsa här:

http://specials.yokohama-online.com/100-years/ Yokohama har sitt huvudkontor i Tokyo, Japan, men i Europa sköts allt från kontoret i Düsseldorf där dess nätverk och distributörer hålls uppdaterade om företagets strategi och riktning. För vintertestning av däck har Yokohama en toppmodern anläggning i Sverige, nära polcirkeln, varifrån de utför däcktester och utveckling. Som ett led i att nå ut till fler människor och öka sin globala varumärkeskännedom, undertecknade år 2015 Yokohama ett partnerskap med fotbollslaget Chelsea FC som spelar i Premier League.

 

Samarbetet mellan Yokohama och Point S

Relationen med Point S har stärkts över tid och utvecklats till ett partnerskap på nationell nivå under bara ett par års tid. Samarbetet med Storbritannien har ökat betydligt såväl som med andra länder. År 2018 rankades Yokohama högt upp av Point S och har sedan dess försökt utöka möjligheterna till fler samarbeten för att skapa ytterligare tillväxt på andra marknader. 

 

Yokohamadäck för alla fordon: Bilar, lastbilar med flera!

Yokohama erbjuder ett brett sortiment av däck för personbilar, kommersiella bilar, lastbilar, bussar, motorcyklar - vart och ett med specifika egenskaper av hög kvalité. Det högpresterande ADVAN-varumärket ingår i Yokohams premiumsortiment och representeras av några av världens ledande biltillverkare som Porsche, Daimler och BMW för att bara nämna några. Yokohamas engagemang i motorsport är stort såväl på nationell som internationell nivå världen över och inkluderar FIA World Touring Car Championship som har sett Yokohama som en exklusiv däckleverantör sedan 2006. 

Yokohama erbjuder miljövänliga och bränslebesparande däck tack vare sitt BluEarth-sortiment. Syftet med däcken är även att uppfylla minskat brus och högre komfort. För SUV och 4x4 har Yokohama även Geolandar-sortimentet vilket garanterar längre körsträcka och bättre komfort. 

 

Yokohamas vinterdäckssortiment

Upptäck mer av Yokohamas vinterdäck. Ladda ner filen för att hitta det perfekta vinterdäcket för din bil.

 

Var köper jag Yokohamadäck?

Letar du efter Yokohamadäck? Ta kontakt med din närmaste Point S-verkstad för att se vilka Yokohamadäck som bassar bäst på din bil. Våra experter hjälper dig att montera dina nya däck.