Köp och underhåll Continentaldäck

Rich text

Montering och underhåll av dina Continentaldäck

Continental grundades i Hannover 1872 som aktiebolag "Continental-Caoutchouc- och Gutta Percha Compagnie". Tillverkningen vid huvudfabriken bestod då av mjuka gummiprodukter, gummirelaterade tyger och solida däck för vagnar och cyklar.

År 1898 firades de första framgångarna inom utveckling och produktion med tillverkning av gummidäck med rak slitbana. Vid sekelskiftet användes Continentl Ballon Fabric för att täta gascellerna i det första tyska luftskeppet. Under 1904 blev Continental det första företaget i världen att utveckla mönstrade däck för bilar. I början av 1905 började de tillverka nitskyddade däck, liknande de kommande dubbdäcken,  och tre år senare uppfann de den avtagbara hjulfälgen för tävlingsbilar. Under 1909 var den franska piloten Louis Blériot den förste personen att flyga över den engelska kanalen. Ytan på hans enmotoriga plan bestod av Continental flygmaterial.

I slutet av 1920-talet gick bolaget ihop med stora företag inom gummiindustrin för att bilda "Continental Gummi-Werke AG". År 1951 började dom producera stålbandstransportband. År 1955 var det de första företaget att utveckla luftfjärdrar till lastbilar och bussar. Seriebroduktionen av däck började först år 1960. Omkring 30 år senare togs de första miljövänliga däcken till personbilar till marknaden. 

1995 intensifierade divisionen för fordonssystem sitt etablerade med fordonsindustrin och redan 1997 presenterade de en nyckelteknologi för hybriddrivna system. 

Idag rankas Continental till de fem största leverantörerna av biltillbehöve världen över. Som leverantör av bromssystem, system och komponenter för drivlinor och chassi,  instrumentpanel, elektronik och däck. bidrar Continental till ökad körsäkerhet och globalt klimatskydd. Continental Corporation är uppdelad i Automotive Group och the Rubber Group, vilka består av fem olika grupper:

  • Chassi och säkerhet fokuserar på modern teknik för aktiv och passiv säkerhet och fordonsdynamik.
  • Drivlinor representerar innovativa och effektiva systemlösningar för dagens och framtidens drivaggregat för fordon i alla kategorier.
  • Interiören håller samman alla aktiviteter som relaterar till presentationen och styrningen av informationen i fordonet.
  • Rätt däck för respektive fordonstyp, från personbil till buss, lastbil, industrimaskiner, cyklar och motorcyklar. Continentaldäck står för fantastisk överföring av motorkrafter, exeptionellt pålitliga i alla väderförhållande och mycket kostnadseffektiva. 
  • ContiTech utvecklar och producerar funktionella delar, komponenter och system för bilindustrin och andra viktiga industrier.

 

Däckdivisionen

Däckdivisionen har 24 produktions och utvecklingsplatser runt om i världen. Det breda produktsortimentet and ständiga investeringar  ger ett stort bidrag till kostnadseffektiviteten och effektiv ekologisk rörlighet. Som en av världens ledande tillverkare med fler än 50000 anställda sålde däckdivisionen produkter för 10,7 miljarder Euro under 2016.

 

Personbilsdäck och lätta last

Continental är en av de ledande tillverkarna av personbilsdäck och däck till till lätta last och världens 4:e största tillverkare till orginalmontering och eftermarknad. Produktutvecklingens fokus på premiummärket Continetal är att optimera alla säkerhetsrelevanta egenskaper samtidigt som man vill minimera rullmotståndet. 

 

Var kan jag köpa Continentaldäck?

Vill du ha Continentaldäck monterade? Hitta din närmste Point S-återförsäljare och vänta inte med att boka tid!