Service av däck för lätta last, vans, husvagnar, husbilar och servicefordon

När du använder ditt fordon i tjänsten eller privat, eller både och, är det viktigt att fordonets säkerhet är prioriterad. Point S erbjuder dig olika typer av service när det gäller att underhålla skötseln av däcken på din van, husbil, husvagn eller servicefordon som nya däck, balansering, kontroll av lufttryck mm. 

Rich text

Välja lätta lastbilsdäck: euro, P- eller LT-metrics

När du väljer nya däck för ett tyngre fordon är det viktigt att du litar på våra experter så att fordonet får den utrustning som krävs för att fordonet skall vara trafiksäkert och enligt registeringshandlingar. Den typ av däck du väjler måste klara av fordonets vikt och de köregenskaper som krävs. 

Från början är euro-metric- och P-metric-däck framtagna för bilar, men de har också använts på lätta lastbilar som vans, pick-ups och SUVs, som oftare används till att köra passagerare än last. De här två systemen erbjuder också lägre däckljud, mindre rullmotstånd, förbättrad körkomfort, lägre bränsleförbrukning samt lättare vikt. LT-metric-däcken är mer robusta och kan därmed framföras med högre vikt i extrema förhållanden. De är konstruerade för att ge högre lufttryck, vilket kan möjliggöra högra lastvikt.

 

Däckservice för servicefordon

Om du har ett servicefordon med lätta lastdäck/C-däck i din verksamhet har du inte råd att förlora inkomster på felaktigheter på fordonet. Du behöver få ut mest antal mil av däcken på ditt fordon, med hänsyn till last och vägförhållande, för att få en lång ekonomisk livslängd som kan sänka dina kostnader. Se därför alltid till att hålla ditt fordon i bra skick och då speciellt däcken eftersom de är viktiga på bilen. Vänd dig alltid till experter när det gäller däckfrågor.

 

Däckservice för Vans

Våra experter på Point S ser alltid till att du får däck som motsvarar dina behov. Vans och små servicefordon behöver starka och hållbara däck för att klara av svåra förhållanden som väder och vägunderlag.

 

Däckservie för husbilar och husvagnar

Om du reser på semester i husbil eller med husvagn vill du inte ha resan förstörd av punktering eller däckhaveri längs en vägkant någonstans i världen. Vänd dig till våra däckspecialister för en kontroll av däcken innan du ska resa. Våra experter är alltid uppdaterade med de senaste nyheterna inom däckteknik och kan ge dig bästa råd för att du ska få rätt däck till rätt pris till ditt fordon!

För mer information boka en tid med en av våra exporter eller besök vår närmaste Point S verkstad!