Förebyggande av trafikolyckor: Point S och trafiksäkerhet

På Point S tar vi hand om ditt fordon året runt. Vår omsorg i våra tjänster är framför allt för att säkerställa att ditt fordon är i perfekt skick för dig att använda på vägarna. Ändå räcker det inte med ett trafiksäkert fordon för att skydda dig, och i den här artikeln vill vi påminna dig om några viktiga punkter i trafiksäkerheten.

Rich text

ETT SPECIELLT SAMMANHANG

År 2020 har olyckorna på vägarna sjunkit drastiskt, till stor del på grund av det närvarande pandemin som har frusit vår värld och orsakat en minskning av trafiken. För att undvika en återgång till siffrorna från tidigare år och för att fortsätta denna hälsosamma trend är det värt att komma ihåg några grundläggande regler som kan rädda ditt liv.

 

RÄTT BETEENDE ATT ANTA!

Gör en perfekt körposition.

För att kunna kontrollera ditt fordon perfekt bör du anta en bra körposition. Som en påminnelse är en bra körställning en som gör att du når ratten och pedalerna naturligt och bekvämt; en position som är för långt borta eller för nära kommer att störa din koncentration. Också försumma aldrig justeringen av dina speglar när du kör, du måste kunna reagera snabbt.

Underhåll ditt fordon regelbundet.

Brister i ditt fordon kan orsaka många olyckor. Oavsett om det är ett däck, en aerodynamisk del eller ett motorproblem är det viktigt att förhindra att detta händer, så ta hand om din bil regelbundet.

Respektera säkerhetsavstånd.

Säkerhetsavstånden är exakta, de håller dig vid liv vid en trafikolycka. Om du följer ett fordon för nära kommer din reaktionstid att minskas, så håll alltid ett minimum avstånd på 3 sekunder från det främre fordonet.

Var försiktig på natten och när det regnar!

På natten kombineras många farokällor: brist på sikt, ökad trötthet. Detta är också den tid då det är troligt att du stöter på en förare med påverkan av alkohol, så du måste vara extra vaksam och tveka inte att stanna och ta en paus. Under regn eller andra dåliga väderförhållanden kommer ditt fordon att förlora hantering och grepp, men det kommer att bli föremål för en av våra nästa artiklar på webbplatsen!

Känn ditt fordon, särskilt blinda fläckar.

Blinda fläckar är naturliga defekter som finns på varje fordon, de utgör en fara som du hela tiden måste vara uppmärksam på. Kontrollera dem systematiskt när du byter körfält eller riktning, antingen på motorvägen, på landsvägen eller i stan, eftersom en olycka kan inträffa mycket snabbt.

 

NÅGRA VIKTIGA PÅMINNELSER!

Hastighetsgränser räddar liv!

Visste du att en hastighetsökning på 1% på vägen ökar svårigheten för en olycka med 3% och dödsgraden med 5%? * Sedan den massiva utplaceringen av hastighetsbegränsningar har olyckorna minskat drastiskt och deras dödsfall också.

Alkohol är fortfarande en plåga på vägen.

Enligt WHO ökar drickandet risken för trafikolyckor extremt mycket. Minskad koncentration, ökad reaktionstid, svårigheter att hålla sig på rätt spår, alkoholkörning har många konsekvenser för din körning, vilket ofta tar fatala proportioner.

Säkerhetsbältet: alltid din bästa vän i en bil!

45 till 50%. Det är hur mycket risken för dödsfall i händelse minskar tack vare säkerhetsbältet *. Idag, tillsammans med krockkudden, är det din största chans att överleva i bilen, så använd bilbältet.

 

Vi hoppas att den här artikeln har fått din uppmärksamhet, på Point S är trafiksäkerhet centralt i våra prioriteringar och om du anförtror oss ditt fordon kommer vi alltid att se till att det är så tillförlitligt som möjligt för din säkerhet.

För mer råd är du välkommen att läsa våra andra artiklar och boka en tid med våra Point S-experter på Däckteam.

 

*Source : WHO 2020