Bildäck: Köp, montering, reparation och lufttryck

Nuförtiden är få medvetna om däckens betydlese, inte bara däckens prestanda utan även de ekonomiska och miljömässiga aspekterna. Som bildäcksåterförsäljare är Point S sedan lång tid tillbaka specialiserade på service relaterade till däck men även underhåll av din bil. Upptäck alla våra däcktjänster och ta kontakt med din närmaster Point S-återförsäljare.

Rich text

Få dina bildäck monterade av våra experter

Det är viktigt att se över slitag och mönsterdjup på dina däck och i god tid hinna byta till nya däck. Vi rekommenderar att dina däck monteras av proffessionella personer utrustade med specifika maskiner och verktyg anpassade just för dina nya däck och din bil. Oftast slits backdäcken på din bil ut snabbare så se över dem en extra gång. Vid montering av nya däck utför

Point S-experterna även följande åtgärder:

  • Kontrollera dimensionen på hjulet och däcket som ska monteras (bredd och diameter)
  • Tvättar hjulen
  • Pumpar hjulen så att däcken är ordentligt anpassade mot kanten på fälgen.
  • Ställer in det lufttryck som bestäms av fordonstillverkaren och däcktillverkaren.

 

Och eftersom bildäckstjänster är vårt jobb har vi utvecklat bildäck som exklusivt finns i Point S-butiker för sommar, vinter och alla säsonger. Läs mer om Point S-däck.

 

Balansering och justering av dina bildäck

Att balansera däck består i att fördela hjulets vikt på ett exakt och enhetligt sätt. Balansering är att placera motvikter på fälgarna medan hjulinställningen gör det möjligt att placera hjulen parallellt med varandra och vägbanan.

Läs mer om däckbalansering och hjuliställning som tillhandahålls av våra experter.

 

Lufttryck

Eftersom ordentligt uppblåsta däck kan spara upp till 20 % av bränsleförbrukningen, bör denna grundläggande operation utföras oftare av bilförare. På Point S erbjuder vi kontroll trycket på din bil och vi rekommenderar också att däcken förses med nitrogen. Fördelen med att fylla däcken med nitrogen är att denna gas är inert och mycket stabil som möjliggör fyra gånger mindre tryckförlust än med luftfyllning.

 

Underhåll och reparation av bildäck

Har du punkterat ditt bildäck?

Vid punkt S inspekterar vi ditt platta däck och lagar det om det är möjligt. Beroende på  punktering kan vi oftast reparerar ditt bildäck, vilket är en mer ekonomisk lösning än att köpa ett nytt däck. Vi kommer att demontera däcket från din bil för att kontrollera punkteringens skick.

Det kommer inte att vara möjligt att laga punkteringen om perforeringen överstiger 6 mm och om däcket har en inre skada eller om din bil har varit parkerad under en lång tid. Dessutom måste hålet vara beläget på slitbanan och inte på sidan eller på däckets rundade hörn.

Kom ihåg att däck är den enda kontakten du har med vägen och att de alltid måste vara säkra. Kontakta din närmaste Point S-återförsäljare för reparation av bildäck.

 

Vinterdäck montering

Så snart temperaturen når under + 7 ° C är sommardäck mindre effektiva på torra, våta eller snöiga vägar. Det är viktigt att montera vinterdäck eftersom de har andra egenskaper än sommardäck. På Point S erbjuder vi ett stort sortiment av vinterdäck för de flesta storlekar och från de bästa varumärken. Kontakta din närmaste Point S-återförsäljare för att hitta rätt vinterdäck.

 

Hitta bildäckstjänster nära dig

Att välja Point S är att välja en oberoende grupp av verkstäder som är organiserad under ett starkt varumärke vilket medför att du kan njuta av högkvalitativa tjänster och produkter till ett överkomligt pris.

För mer information boka en tid med en av våra exporter eller besök vår närmaste Point S verkstad!