Råd och tips för bildäck

Rich text

VI KAN DÄCK

Med årtionden av erfarenhet av allt inom däck och fälg är vi redo att hjälpa dig med vår expertis, för ett stressfritt liv!

För att ditt fordon ska förbli pålitligt och säkert är det viktigt att kontrollera det regelbundet. I denna kategori fokuserar vi på dina däck men det är också viktigt att underhålla ditt fordon rent mekaniskt.Vi hjälper dig med  vinterdäck, 4x4-däck, vinterdäck  och sommardäck. Från däcktryck till bromsunderhåll, Point S hjälper dig att ta hand om dina däck. Däckens prestanda och kvalitet är avgörande för ditt grepp på vägen och därför för din säkerhet när du kör. Du måste välja rätt däck för ditt fordon och underhålla dem regelbundet för att säkerställa optimal prestanda och säkerhet.

Det är mycket viktigt att ha rätt däck för ditt fordon eftersom:

  • De är den enda kontaktpunkten mellan ditt fordon och vägen.
  • De utsätts för högt tryck: de bär upp fordonets totala vikt.
  • Vid acceleration och inbromsning måste de stå emot de krafter som utövas på dem.
  • När vägen är deformerad är de de första som absorberar stöten.

Våra experter inom Point S har valt ut ett brett sortiment av däck åt dig. Du hittar de stora däckmärkena som t.ex Michelin, Continental, Goodyear, Bridgestone, och många andra. Men det speciella med vårt nätverk är tillgången till Point S-däcket som är ett av de mest prisvärda däcken du kan hitta.

RÄTT DÄCK FÖR DITT FORDON.

Om du behöver byta däck på din bil finns det många val och det är lätt att göra misstag. Vilka olika typer av däck finns det? Vilket märke ska du välja? Vilken däckdimension är rätt för ditt fordon?

Våra Point S experter finns här för att svara på dina frågor och hjälpa dig att välja rätt däck för dig. Oavsett säsong. Vi visar dig de olika produktserierna, däcken och tjänsterna som finns tillgängliga på din närmaste Point S-godkända verkstad.

RÅD OM DÄCKUNDERHÅLL OCH LUFTTRYCK

För säker körning, slarva inte med däcktrycket. Våra guider innehåller tips om hur du kontrollerar och underhåller dina däck på alla nivåer.

Glöm inte att du när som helst kan boka en tid på din favoritverkstad som är godkänd av Point S.

Tveka inte att fråga oss om du har några frågor på däck eller fälg. Vi finns här för dig.